Is hotpotten iets voor jou?
Hotpotten is een kooktechniek, van oorsprong uit Azië, waar groente, vlees en vis wordt gegaard in een grote pan bouillon. Deze pan met bouillon wordt een hotpot genoemd. Het is een soort fondue in Aziatische stijl. Deze kooktechniek wordt tegenwoordig steeds populairder. Lees in deze blog meer over hotpotten!
Aziatische fondue
Hotpotten is eigenlijk een soort fondue in Aziatische stijl. In het midden van de tafel staat een grote ronde pan gevuld met één of meerdere bouillons. De hete bouillon wordt gebruikt om verschillende groente- en vleessoorten te garen. Bij de Chinese hotpot wordt vooral gebruik gemaakt van verse en gezonde ingrediënten. Ook wordt bij het bereiden van het eten geen extra oliën toegevoegd, zoals bij bakken of frituren.
Hotpotten bij Asian Taste
Bij Asian Taste, een Chinees restaurant in Enschede, is het mogelijk om te hotpotten. Dit restaurant heeft hotpotten helemaal hun eigen gemaakt. Dit restaurant staat voor kwaliteit, goede service en gezelligheid. Hier kun je samen met een grote- of kleine gezelschap genieten van de meest verse producten bereid in je eigen hotpot. Kies voor een complete fondue-ervaring in Aziatische Stijl bij Asian Taste.
De Aziatische keuken
Hotpotten is onderdeel van de Aziatische keuken. Aziatische gerechten worden over de hele wereld gegeten. Deze keuken omvat alle keukens van het Verre Oosten. Aziatische gerechten worden steeds meer gegeten tegenwoordig. Dit komt ook omdat Aziatische gerecht over het algemeen erg gezond zijn. In de Aziatisch keuken wordt er veel gekookt met verse producten. Hierbij kun je denken aan verschillende groenten en vissoorten vaak in combinatie met rijst.